7 Şubat 2014 Cuma

ÇİÇEK POĞAÇA

                                              

                                                           ÇİÇEK POĞAÇA LARIM



                                                                  MALZEMELER
1 küp yaş maya
1,5 bardak ılık süt
Yarım bardak ılık su
3 tatlı kaşığı şeker
1 cay kasığı tuz
2 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 bardak sıvı yağ 
Alabildigince un

YAPILIŞI
Derin bi kapta ılık sütü suyu ve mayayı aç daha sonra içine yumurtanın akını sekeri tuzu sıvı yağı ilave ederek yogurun kulak memesi kıvamından daha yumusak bir hamur elde edip yogurdugunuz hamuru yarım saat üzerini kapatarak mayalayın ve dinlemeye bırakın.Daha sonra mayalanmıs bu  hamurdan cevizden daha büyük bir şekilde alıp bu hamuru avucunuzun içerisinde alıp icerisine bastırarak açın ve içine  peynıri koyup kapatıp yuvarlayın ve bir kesme  tahtasının üzerinr koyup beş kenarını kesin ve kestiginiz kısımları elinizle  alta çevirerek  çiçek şekli verin ve yaglı kağıt koydugunuz tepsiye dizin  üzerine zeytinin üstünü keserek ortasına koyun ve ayırdıgınız yumurta sarılarını üzerine sürüp  170 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin 
    
 AFİYET OLSUN 

Not.istege göre sade  kıymalı ve patates lide yapabilirsiniz

29 Ocak 2014 Çarşamba

LAHANA ÇORBASI SİVAS YÖRESİNE AİT HERLE

                                         
                                                         LAHANA ÇORBASI



MALZEMELER
Beyaz küçük bir adet beyaz lahana
1adet sogan
Kucuk bir kase bulgur
Salca
4 yemek kasigi dolu dolu un
Ve körmen denilen koy pirasasi uzerine dokmek icin


YAPILIŞI
Lahanayi kücük küçük dograyin yikayip suzun 
Orta boy bir tencereye sogani yag ile kavurup salcasini ilave ederek lahanayla birlikte kavurun daha sonra tencerenin yarisina kadar sicak su koyup bulgurunu koarak kaynatin kaynamis suyundan bir kaseye ununu koyup topaklanmamasi icin karistirip tencereye bosaltin iyice pisene kadar kaynatip daha sonra uzerine körmenini katarak bir tasim daha kaynatip altini kapatin 
Afiyet olsun

KAPUSKA

                                           

KAPUSKA

MALZEMELER
1 Adet orta boy beyaz lahana
1 adet büyük bir sogan
1 bardak bulgur
baharat salca


YAPILIŞI

lahanayı küçük küçük dograyıp iyice yıkayın ve orta boy bir tencerede sogani dograyıp kaurun e salçasını koyup kavurun lahanaları ilave ederek tekrar kavurun v üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave ederek bulgurunu koyup kısık ateşte yaas yaaş pişirin ve baharat larını ilave edin kırmızı biber karabiber isteğe göre atarak pişirin


AFİYET OLSUN

                                                                                      

22 Ocak 2014 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU KEK

                         

                                                    ÇİKOLATA SOSLU  KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1.5 ardak şeker
1 vanilya 1 kabartma tozu
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 cay kaşıgı tarçın
alabildiğince un
SOSU İÇİN
2 adet çikolata sosu
1 paket süt
üzerine hindistan cevizi
YAPILIŞI
yumurtayı şekeri derin bir kaba koyarak çırpın ve vanilya sını ve kabartma tozunu ilave ederek tüm malzemeler ile birlikte karıştırarak derin bir borcamı yağlayıp içerisine dökün ve 170 derece fırında kekini pişirip soğumaya bırakın .derin bir tencereye çikolata sosunu ve sütünü koyarak koyulaşıncaya kadar pişirip kekinizin üzerine döküp hindistan cevizi ile  soguyunca üzeni süsleyin



                                                                   AFİYET OLSUN

30 Kasım 2013 Cumartesi

YILBAŞI KEKİ

                                        Fotoğraf: Yilbasi kek i



                                                                YILBAŞI KEKİ


4 adet yumurta
1.5 bardak şeker
1 su bardagı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
2 renkte gıda boyası yeşil ve kırmızı bir şeker kasıgının yarısı kadar
biraz tarcın içerisine isteğe göre kuş üzümü
alabildigince un

YAPILIŞI

yumurtaları derin bir kapta çırpıp sekeri ilave ederek tekrar cırpın ve kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin ve yavaş yavaş ununu ilave ederek  karıştırın. malzemeyi üç eşit parçaya bölerek 2 parcasının birine gıda boyasının kırmızısını diger parcasınada yeşili katarak kek kalıbına önce sade ayırmıs oldugunuz hamuru dökün daha sonra üzerine kırmızı ve yeşil hamurları sıralı bir şekilde dokerek 170 derece fırında içi pişene kadar bekletin not.içinin pişip pişmediğini bir bıcak yardımıyla bakabilirsiniz ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.


                                                                                  AFİYET OLSUN

20 Kasım 2013 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ PATATES PÜRESİ

                                             

                                                       GARNİTÜRLÜ PATATES

MALZEMELER

1 kilo patates
1 adet garnitür konservesi
1 kase kasar peyniri rendelenmiş
1.5 kasık mayonez
1 kaşık tereyağ
isteğe göre baharat

YAPILIŞI

Patatesler soyulup küp şeklinde doğranır ve  tuzu kolunarak haşlanır daha bir catal yardımıyla ezilip püre haline getirilir sıcak olmasına dikkat edin ve kaşarı tereyağını karıştırıp içerisinde eritin ve soguyunca garnitürünü ve mayonezini ilave ederek tekrar karıştırılarak silikon bir kaba konarak buzdolabına  yarım saat bekletilip düz bir kaba ters çevrilerek servis yapılır.



                                                                                            AFİYET OLSUN

18 Kasım 2013 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇİKOLATA PARÇACIKLI REVANİ

                                   HAŞHAŞLI ÇİKOLATA PARÇACIKLI REVANİ



                             
                                                                                                        MALZEMELER
                                           3 fincan un
                                           3 fincan irmik
                                           3 fincan yogurt
                                           1 bardak sıvı yağ
                                            yarım bardak damla çikolata
                                           2 yemek kaşığı haşhaş
                                           3 yumurta
                                           3 fican seker
                                           1 vanilya
                                           1 kabartma tozu

                                          ŞERBETİ İÇİN
                                          3 bardak şeker
                                           4 bardak su
                                         
                                          YAPILIŞI
yumurta sekerle cırpılır.tum malzemeler karıstırılır.bir borcama                                                                       dokulur.170 derece ısıtılıs fırında uzeri kızarana kadar                                                                                     pişirilir.serbeti pişirilir.2 damla limon suyu sıkılarak kaynatılır ılık                                                                                       serbet revaninin üzertine dökülür.


                                                                                                            AFİYET OLSUN