7 Şubat 2014 Cuma

ÇİÇEK POĞAÇA

                                              

                                                           ÇİÇEK POĞAÇA LARIM



                                                                  MALZEMELER
1 küp yaş maya
1,5 bardak ılık süt
Yarım bardak ılık su
3 tatlı kaşığı şeker
1 cay kasığı tuz
2 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 bardak sıvı yağ 
Alabildigince un

YAPILIŞI
Derin bi kapta ılık sütü suyu ve mayayı aç daha sonra içine yumurtanın akını sekeri tuzu sıvı yağı ilave ederek yogurun kulak memesi kıvamından daha yumusak bir hamur elde edip yogurdugunuz hamuru yarım saat üzerini kapatarak mayalayın ve dinlemeye bırakın.Daha sonra mayalanmıs bu  hamurdan cevizden daha büyük bir şekilde alıp bu hamuru avucunuzun içerisinde alıp icerisine bastırarak açın ve içine  peynıri koyup kapatıp yuvarlayın ve bir kesme  tahtasının üzerinr koyup beş kenarını kesin ve kestiginiz kısımları elinizle  alta çevirerek  çiçek şekli verin ve yaglı kağıt koydugunuz tepsiye dizin  üzerine zeytinin üstünü keserek ortasına koyun ve ayırdıgınız yumurta sarılarını üzerine sürüp  170 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin 
    
 AFİYET OLSUN 

Not.istege göre sade  kıymalı ve patates lide yapabilirsiniz

3 yorum:

  1. canım ellerine sağlık....sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  2. mis gibi koktu ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. cok tesekkür ederim bloğ ma biraz annemin rahatsızlıgından dolayı ara vermek zorunda kalmıştım size ancak cevap yazabildim kusura bakmayın

    YanıtlaSil