29 Ocak 2014 Çarşamba

LAHANA ÇORBASI SİVAS YÖRESİNE AİT HERLE

                                         
                                                         LAHANA ÇORBASI



MALZEMELER
Beyaz küçük bir adet beyaz lahana
1adet sogan
Kucuk bir kase bulgur
Salca
4 yemek kasigi dolu dolu un
Ve körmen denilen koy pirasasi uzerine dokmek icin


YAPILIŞI
Lahanayi kücük küçük dograyin yikayip suzun 
Orta boy bir tencereye sogani yag ile kavurup salcasini ilave ederek lahanayla birlikte kavurun daha sonra tencerenin yarisina kadar sicak su koyup bulgurunu koarak kaynatin kaynamis suyundan bir kaseye ununu koyup topaklanmamasi icin karistirip tencereye bosaltin iyice pisene kadar kaynatip daha sonra uzerine körmenini katarak bir tasim daha kaynatip altini kapatin 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder