2 Eylül 2013 Pazartesi

ÜÇGEN EV MANTISI

                                       Fotoğraf: Üçgen mantı ev yapimi

                                                   ÜÇGEN MANTI

750 ğr un
600 gr kıyma
1 yumurta
tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
karabiber istege göre

YAPILISI

geniş bir kabda unu eleyip daha sonra yumurta ve sıvıyağnı ilave edin tuzunu ilave ederek yavaş yavaş suyunu katarak yogurun çok sert bir hamur olmasın ve yogurduktan sonra üzerine bir nemli bez koyarak yarım saat hamuru bekletin.
baska bir kaba soganları rendeleyip üzerine kımasını ilave ederek baharatlarını koyun ve yogurun. beklettiğiniz hamurları portakaldan biraz kücük şekillerde ayırın ve yuvarlayın geniş bir masada bu bezeleri çok kalın olmayacak şekilde acın  ve bir bıcak yardımıyla yukardan aşagıya dogru kesin ve kestiginiz şekilde tersinden tekrar kare olacak sekilde kesip icine yapmış oldugunuz malzemeyi koyarak muska şeklinde kapatarak bir bezın üzerine koyup üzerine yapışmaması için un serpin  ve tüm bezeleri bitirdikten sonra kuruması için serin
                                                                                         AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. yapılışı aynı biz Akhisarlıların yaptığı gibi...tamamda ...bunlar serilip de kurutuluyor mu...biz hemen haşlıyoruz...beni aydınlatırsanız sevinirim...AYNUR YILDIZ KARATAŞ

    YanıtlaSil