8 Nisan 2014 Salı

KALBURA BASTI

Kalbura basti tatlisi

Malzemeler
250 gr un
1/2 su bardagi irmik
1paket vanilya 
1paket kabartma tozu
7yemek kaşığı yumusak margarin
1cay bardagi sıvıyağ
1/2 cay bardagi yoğurt
1adet yumurta

SERBETI
4bardak şeker
3bardak su
1tatli kaşığı limon suyu

Serbeti kaynatin ve 5 dakika kaynatıp ocaktan alin 3 dakika ılıtin ve üzerine dökün

YAPILIŞI
Margarini ve yumurtayi derin bir kabda yogurun diger malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın ve yumusak bir hamur haline getirip elinizle oval bir sekilde yuvarlayin ve kalbura bastırarak sekil verin 180 derece fırında uzeri pembelesinceye kadar pişirin üzerine serbeti dokun
AFIYET OLSUN

2 yorum: