6 Kasım 2013 Çarşamba

KARNIYARIK

                           

                               

                                                                             


                                                                                                                                                                                                                    


                                                                


                                                         KARNIYARIK
250 gr kıyma
5.6 dal maydonoz
1,5 kilo orta boy patlıcan
3 adet sivri biber
1 baş sogan
karabiber , salça

YAPILIŞI
patlıcanları  soyup suda acısı gitmesi için 20 dakika bekletin ve sıvıyağda dört bir tarafını kızartın başka bir tencereye soganı doğrayıp kavurun ve içerisine kıymayı ilave ederek tekrar kavurun salçasını tuzunu ve maydonoz unu ilaveederek baharatını ekleyip kızartmış oldugunuz patlıcanları bir borcama dizerek içlerini açıp malzemelerini koyarak uzerini istediğiniz şekilde süsleyip salçalı sıvı yaglı suyunu içeri boşaltıp 180 derece fırında pişirin


                                                                                                  AFİYET OLSUN


2 yorum: