19 Ekim 2013 Cumartesi

ISLAK KEK

                               

                                                 ISLAK KEK

MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
3, yemek kaşığı kakao

SOSU
Yarım su bardagı sıvıyağ
1su bardagı süt
3/4 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kasığı kakao

YAPILIŞI
Yumutta e şekeri bir mikser yardımıyla iyice çırpın ve diger malzemeleri teker teker ilave ederek tekrar çırpın ve yaglamş olduğunuz borcama döküp 170 derece önceden ıstıtılmış fırında  pişirin ve sos malzemelerini bir tencereye koyarak kısık ateşte şekeri eriyene kadar ılıtın ve fırından çıkan kekinizin uzerine 5 dakika sonra döküp üzerine sos veya kendiniz yaptığıız sütlü bir krem ayla  soğudukta sonra kesip süsleyin

                                                                                AFİYET OLSUN

2 yorum: