BOL FINDIKLI KURABİYE
MALZEMELER
1 yumuşak tereyağ
1,5 bardak çekilmiş fındık
1 su bardagı sıvıyag
1,5 su bardagı pudra şekeri
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
alabildigince un
YAPILIŞI
tereyağ ve sıvıyağı derin bir kaba koyup üzerine yumurtayı kabartma tozunu ve vanilyayı pudra şekerini ilave ederek yogurum ve yavaş yavaş ununu ilave ederek yogurmaya devam edin kulak memesi kıvamına gelince çekilmiş fındıgı içerisine ilave ederek tekrar yogurun ve fırın tepsinizin içerisine yaglı kağıt ı yayıp yaptıgınız hamurlardan ceviz büyüklügünde yuvarlıyarak tepsinize dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve istege göre çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder