5 Ekim 2013 Cumartesi

PAZI ÇORBASI

                                 
                                            PAZI ÇORBASI

MALZEMELER

1 Demet pazı
1 kase yarma yani kırık buğday veya aşurelik bugday istege göre
1 adet sogan
3 kase yogurt
4 yemek kaşıgı un
nane tuz arzuya göre kırmızı pul biber

YAPILIŞI
pazılar güzelce ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince doğranır ve düdüklü tencereye içerisine buğdayı konularak üzerini dört parmak geçecek şekilde yaklaşık 45 dakika pişirilir. derin bir kap da yoğurt ile unu iyice karıştırarak  yavaş yavaş pazının üzerine dökülerek karıştırılır topak lan ma ma sına dikkat etmek gerekir kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir ve üzerine ayrı bir tavaya sıvı yağ konarak ince ince doğra dığınız soğanları ilave ederek kavurun üzerine nane ve kırmızı biber ilave ederek sosu pişirdiğiniz çorbanın üzerine dökün  ve servis yapın

                                               AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder