30 Eylül 2013 Pazartesi

ŞERBET Lİ İRMİK TATLISI

                                                    
                                                      ŞERBET Lİ İRMİK TATLISI


MALZEMELER

1 su bardagı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 yumurta
1 bardak yogurt
250 gr margarin yumusak
alabildigince un

ŞERBETİ

3,5 Bardak şeker
3,5 bardak su
1,2 damla limon

ŞERBET YAPILIP SOĞUTULUR

YAPILIŞI

yapılısı tüm malzemeler karıstırılarak yumusak bir hamur elde edilerek derin bir kabda yogurulur daha sonra tepsinizi yagladıktan sonra aparatınız varsa tırtıl kurabiye ve ya krem şanti sıktıgınız aparatınız onun yardımıyla sıkarak tepsiye dizin ve 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soguk şerbeti üzerine dokun


                             AFİYET OLSUN

2 yorum: