30 Eylül 2013 Pazartesi

ERİŞTE ÇORBASI

                                        
                                                 ERİŞTE ÇORBASI

                       MALZEMELER


1 orta boy kase erişte
1cay bardagı önceden haşlanmiş yeşil mercimek
yarım cay bardagı pirinç
1 adet orta boy sogan
biraz salca,tuz ve nane

                      YAPILISI

Soganları ince ince dograyıp derin bir tencerede kavurun daha sonra salçasını ilave ederek yaklaşık 1 ,5 litre suyunu ilave ederek kaynatın daha sonra icerisine erişteyi mercimegi ve pirinci ilave ederek yaklaşık yarım saat pişirin ve üzerine nanesini ilve edip bbeş dakika daha kaynatıp altını kapatın.


                                                               AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Elinize sağlık Emine hanım.13.takipçinizim Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere sevgilerime..

    YanıtlaSil
  2. sagolun sema hanım cıgım ancak size cevap verebiliyorum bir kaç gündür hastalığım dolayısıyla blogumla ilgilenemedim şimdi fırsat buldum sağolun

    YanıtlaSil