6 Eylül 2013 Cuma

ŞEKERPARE

                                          
                                                             ŞEKERPARE

MALZEMELER
yarım kğ un
1 yumurta
1 paket sana yağ
1vanilya
1 kabartma tozu
50 gr irmik
150 ğr pudra şekeri

ŞERRBETİ

yarım kilo toz şeker
yarım limon
3 bardak su

YAPILISI

yumusak margarini ve unu koyarak 3 dakika yogurun diger malzemeleri  ilave ederek yogurduktan sonra ceviz büyüklügünde yuvarlayın ve tepsiye dizin daha sonra 170 derece fırında kızarana kadar  pişirin
serbetini kaynatıp şekerpare ler soğuk ken ılık şerbeti üzerine dökün iste nilen  sekilde soguyunca süsleyip servis yapın

                                                                          AFİYET OLSUN          
                                       


4 yorum:

  1. Elinize sağlık Emine hanım sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. SAĞOLUN SEMA HANIM CIGIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  3. SAĞOLUN SEMA HANIM CIGIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil