19 Eylül 2013 Perşembe

NOHUTLU PİLAV

                                         Fotoğraf: Nohutlu pilav
                                               NOHUTLU PİLAV

3 bardak pirinç
2 cay bardagı nohut
sıvı yağ
3,5 bardak kaynamıs sıcak su


                               YAPILIŞI
Nohut u iyice haşlayıp  dağıl mamamasına dikkat edin haşlandıktan sonra süzün. Pirinçleri yarım saat veya 45 dakika sıcak suda bekletin beklettikten sonra iyice yıkayıp ince bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra tencereye sıvı yagı koyup pirinci ilave ederek kavurun üzerine kaynar suyunuzu ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirin indirmeye yakın nohut unu ilave ederek karıştırın beş dakika daha pişirip altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
                                                                       AFİYET OLSUN

                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder