19 Eylül 2013 Perşembe

KARALAHANA EZMESİ

                                       Fotoğraf: KARALAHANA EZMESI (LU) Karadeniz'in inanilmaz lezzetlerinden biri

                         KARALAHANA EZMESİ     [ LAZCADA LU ] YEMEĞİ


2 demet kara lahana
1 kase mısır unu
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
biraz iç yağı
Not lezzetini veren iç yagı dır
sıvı yag yarım çay bardağı

YAPILIŞI

Karalahana laları iyice yıkayıp temizledikten sonra küçük küçük dograyın ve sıcak suda biraz haşlayıp suyunu süzün bir düdüklüye lahanaları koyup patatesi  ve soganı 5 bölerek içine atın iç yagını ilave ederek tuzunu koyup üzerini geçecek sekilde suyunu koyup agzını kapatın ve yaklaşık 45 dakika pişirin piştikten sonra kapağını açıp bir blender yardımıyla ezin ve mısır ununu ilave ederek 10 da da mısır unuyla topaklanmamasına dikkat edrek karıştırarak pişirin ve servis yapın

                                          AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder