19 Eylül 2013 Perşembe

İSTAVRİT

                                         Fotoğraf: Balik sezonunu actik
                                                        İSTAVRİT
1,5 Kilo istavrit
1 kase mısır unu
1 bardak sıvı yağ
tuz

YAPILIŞI

istavritleri iyice temizleyip kafalarını çıkardıktan sonra iyice süzgeçten süzerek yıkayın suyu gidince tuzunu arzuya göre atıp büyük bir buzdolabı poşetine koyup mısır ununu ilave ederek  çalkalayarak iyice mısır ununa bulayın daha sonra balık tavasına kuyruk kısımları içe gelecek şekilde yuvarlak bir şekilde aynı hizada dizin ve yağı üzerimde gezdirip ocagın üzerinde iyice pişecek şekilde kızartın bir düz tabak veye balık tavası kapağı yardımıyla ters düz çevirip yagını alın ve pişirin

                                                                  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder