3 Ağustos 2013 Cumartesi

KIYMALI BÖREK

                                             KIYMALI BÖREK


                                        MALZEMELER
                                                            5 Adet yufka
                                                            1 yumurta
                                                            yarım paket süt
                                                            sıvı yag
                                                            sogan
                                                            salça
                                                           250 gr kıyma
                                                           1 bardak yogurt 

                                              YAPILIŞI

soganları ufak dograyıp bir tavada kıymayla kavurun içine bir tatlı kaşıgı salça koyarak arzuya gore baharatta atabilirsiniz kavurarak pişirin.daha sonra fırın tepsinizi yaglayıp bir kat yufka  koyun derin birkasede yumurta süt ve yogurla sıvı yagı karıstırın bu karıstırdıgınız malzemeleri  her kat yufkanın üzerine dokerek orta katında yapmış oldugunuz kıymalı harcı döşeyin daha sonra en son yufkayı koyunca üzerine kalan malzemeyi sürüp 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin

                                          AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder