19 Ağustos 2013 Pazartesi

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASÜLYE

                                           Fotoğraf: Güveç te etli kuru fasulye
                   

                                                 GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE
                          MALZEMELER
yarım kilo kuru fasulye
300 ğr dana kuşbaşı
1 adet orta boy soğan , 1 kaşık salça ve tuz

                                 YAPILIŞI
Fasulyeler 1 gece önceden ıslatılır. ve ıslanmış fasulyeler bir tencerede haşlanıp suyu süzüldükten sonra orta boy bir güveçte soğanlar kavrulur eti içerisine konarak 20 dakika pişirilir daha sonra salcası ilave edilip fasulyeler boca edildikten sonra biraz kavrulur ve üzerine 4 parmak su ilave edip kaynayınca kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.


                                                                      AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder