5 Ağustos 2013 Pazartesi

KARALAHANA DOLMASI

                                              KARA LAHANA DOLMASI


250 gr kıyma
1,5 bardak pirinç
1adet sogan
2 demet karalahana
baharat salça
tuz
kemilkli et
                                            YAPILIŞI
 karalahanaları iyice yıkayıp derin bir tencerede haşlayın başka bir kaba soganı dograyıp pirinç kıyma ve baharatlardan olusan tüm malzemeleri koyarak yogurun daha sonra lsüzdügünüz lahana yapraklarını tıpkı yaprak sarar gibi sararak tenverenin dibine kemik li et  koyarak dolmaları dizin uzerine sıvı yag ve tuz dan  olusan sıcak suyu ilave ederek  üzerine bir tabak geçirerek kapagını kapatıp pişirin

                                    Fotoğraf: Etli karalahana dolması                                  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder