10 Temmuz 2014 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ

                                                        
KADAYIFLI MUHALLEBİ

Malzemeler
250 gr kuru kadayıf
1 litre süt
150 gr tereyağı
1/2 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
1,5 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krema
Yarım kase çekilmiş fındık veya ceviz

Yapılışı

Kuru kadayıfı teflon bir tencereye koyup tereyağı nı fındığı ilave ederek pembe leşene kadar kavurun ve ocaktan alıp yarım bardak toz şekeri ılıklaşınca üzerine koyup karıştırın

Muhallebisi

Süt ,nişasta,seker,vanilya yı bir tencereye koyup kaynayıncaya kadar kısık ateşte karıştırın kaynamaya başladığında altını kapatıp kremasını ilave ederek mikserden geçirin uzun bir borcam ın alt katına kadayıfın yarısını serpin ve üzerine muhallebisini döküp soğumasını bekleyin soğuyun ca kalan kadayıfı üzerine serpiştirin ve servis yapın

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder