20 Kasım 2013 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ PATATES PÜRESİ

                                             

                                                       GARNİTÜRLÜ PATATES

MALZEMELER

1 kilo patates
1 adet garnitür konservesi
1 kase kasar peyniri rendelenmiş
1.5 kasık mayonez
1 kaşık tereyağ
isteğe göre baharat

YAPILIŞI

Patatesler soyulup küp şeklinde doğranır ve  tuzu kolunarak haşlanır daha bir catal yardımıyla ezilip püre haline getirilir sıcak olmasına dikkat edin ve kaşarı tereyağını karıştırıp içerisinde eritin ve soguyunca garnitürünü ve mayonezini ilave ederek tekrar karıştırılarak silikon bir kaba konarak buzdolabına  yarım saat bekletilip düz bir kaba ters çevrilerek servis yapılır.



                                                                                            AFİYET OLSUN

8 yorum: