5 Ağustos 2013 Pazartesi

KOLAY POGAÇA

                                        KOLAY POĞAÇA 




Fotoğraf

MALZEMELELER
1 küp yaş maya
1,5 bardak ılık süt
Yarım bardak ılık su
3 tatlı kaşığı şeker
1 cay kasığı tuz
2 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 bardak sıvı yağ 
Alabildigince un

YAPILIŞI
Derin bi kapta ılık sütü suyu ve mayayı aç daha sonra içine yumurtanın akını sekeri tuzu sıvı yağı ilave ederek yogurun kulak memesiş kıvamından daha yumusak bir hamur elde edip yogurdugunuz hamuru yarım saat üzerini kapatarak mayalayın ve dinlemeye bırakın.Daha sonra mayalanmıs bu hamuruistediginiz sekli vererek üzerine ayırmıs oldugunuz yumurta sarısını sürerek önceden ısıttıgınız 170 derece fırında üstü kızaranak kadar pisirin. 

AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder