5 Ağustos 2013 Pazartesi

BAKLİYATLI BULGUR PİLAVI

                                                                   BULGUR PİLAVI
 



MALZEMELER


2 Bardak bulgur
Yarım bardak nohut
yarım bardak yeşil mercimek
2 adet carliston biber
2 adet domates
baharat karabiber ve kırmızı biber
1 adet kuru sogan
sıvı yag
                                                   YAPILIŞI
bulguru yıka ve süz daha sonra nohut ve mercimegi ayrı ayrı haşla ve bir tarafta soganları ufak ufak dograyıp teflon bir tavada kavurun çarliston biberleri domatesi  de koyarak tekrar kavurup önce bulguru,nohutu, ve mercimegi koyarak kavurun ve üstünü iki parmak geçecek şekilde soguk suyunu koyarak kaynayınca altını kısarak suyunu çekene kadar pişirin 15 dakika dinlendirip servis yapın
                                                              AFİYET OLSUN
 

Fotoğraf: Sebzeli bulgur pilavı ve ayran












                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder